Voor de kinderen zelf

Ik heet Barbara, ik ben kindercoach en vertel jou ook graag over wat ik doe. Het kan soms zo zijn dat kinderen zich ergens veel zorgen over maken , of dat ze een probleem hebben. Dat is heel vervelend  en dat willen ze natuurlijk eigenlijk helemaal niet. Kinderen zijn bijvoorbeeld heel erg verdrietig omdat hun mamma en pappa gaan scheiden, of omdat er iemand dood is gegaan waar ze heel veel van hielden. Of er zijn kinderen die snel boos zijn en dan slaan en schoppen, omdat ze niet weten hoe ze moeten vertellen dan ze iets niet fijn vinden wat een ander doet. Ook zijn er kinderen die niet tegen drukte en lawaai buiten of op school kunnen en zich daardoor niet goed kunnen concentreren in de klas. Kinderen kunnen heel druk of juist heel stil zijn. Of kinderen zijn bang bent om iets fout te doen, of om vriendjes te maken.

Zo zie je maar dat een “probleem” van alles kan zijn. Misschien staat jouw “probleem” hier niet eens bij, want iedereen is natuurlijk weer anders.

Het maakt niet uit wat jouw zorgen of problemen zijn.  Ik wil graag samen met jou bekijken of ik je kan helpen om jezelf te helpen. Daarvoor kom je een aantal keren naar mij toe in mijn praktijk . Ik heb een gezellige ruimte waar van alles te doen is; veel knutsel/tekenspullen, klei ,verf, spelletjes, speelgoed en voorleesboeken. Door samen  een activiteit te doen  gaan we op zoek naar waar jij heel goed in bent en wat je graag doet .Als je dat weet kun je namelijk veel beter met jouw zorgen en problemen omgaan en ze misschien wel zelf oplossen!

Je leert eigenlijk hoe je weer “Blij jezelf ” kunt zijn dus!